Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Nieuwe boeken (134)

Botanicum medicinale

geen plaatje   Botanicum medicinale is een prachtig geïllustreerd naslagwerk met 100 planten en hun invloed op de geneeskunde door de eeuwen heen, van oude beschavingen tot in het heden. Van elke plant lees je wat de medicinale eigenschappen zijn, hoe het geoogst en gebruikt wordt en de mogelijke risico’s.

Ontdek welk kruid je een mentale boost geeft, welke groente in de 16e eeuw in Frankrijk voor vrouwen verboden werd en welke dodelijke plant het voor een oogarts mogelijk maakt om in je ogen te kijken. Iedere plant is voorzien van een botanische illustratie van de bloemen, bladeren en zaden die de basis vormen van het medicijn, van Adonis vernalis tot Vinca minor.

Een overzicht van geneeskrachtige planten. Of ze nu gebruikt worden om een goede nachtrust te bevorderen of om een gewone verkoudheid of kwaadaardige ziekte te behandelen, de planten in dit boek vertegenwoordigen enkele van de belangrijkste geneesmiddelen uit de natuur. Dit modern herbarium van geneeskrachtige planten behandelt 100 planten op alfabetische volgorde. Iedere plant is voorzien van een botanische illustratie van de bloemen, bladeren en zaden die de basis vormen van het medicijn. Met achtergrondteksten over de geschiedenis van de kruidengeneeskunde, huidige inzichten in de plantchemie en medische ontwikkelingen. Helder en informatief geschreven. Met volop illustraties in kleur. Voor een breed tot geoefend lezerspubliek.

Dr. Catherine Whitlock is een wetenschappelijk schrijver met een achtergrond in Biologische Wetenschappen, immunologie en wetenschapscommunicatie. Catherine schrijft over wetenschap, geneeskunde en natuur, en is gevestigd in Kent, Engeland. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Voorraad 1 ex

Prijs: 29,95